Geschiedenis

IdemDito ontstond in het jaar 1982 onder de naam Pallieter. Het jeugdkoor werd opgericht naast het kinderkoor Schavuitjes van waaruit de meeste kinderen de stap naar Pallieter zetten.

Elisabeth Dox, dirigente van de Schavuitjes, nam aanvankelijk de leiding, met haar reisde men naar Regensburg en werd er deelgenomen aan de 20ste Europeade te Wenen. In 1983 gaf ze de dirigeerstok door aan Johan Seys.

In 1984 kwam Bert Van Laethem dirigeren. Samen met hem nam het koor deel aan diverse internationale optredens waaronder de 21ste Europeade te Rennes (FR) – een ochtendmis in het Oostenrijkse Munster – een reis naar Polen….

Eind 1989 nam Erik Vinken de fakkel over. Onder impuls van Erik werd de weg van de musical en de show bewandeld. Samen met de Schavuitjes werden de musicals Jungle Book en Alfred Judokus Kwak telkens voor uitverkochte zalen uitgevoerd. In 2000 volgde een overweldigende jubileumshow  naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de Schavuitjes. Pallieter had de smaak te pakken en andere werveldende shows volgden.

Begin 2004 werd Nadia Loenders de nieuwe dirigente. Onder haar leiding nam Pallieter deel aan het openluchtconcert te Maastricht om samen met de Koninklijke Kapel van de Gidsen (B) en het Mannenkoor uit Kerkrade (NL) de Carmina Burana te brengen.

Eind 2005 koos Pallieter voor een meer swingende, moderne en frisse naam. IdemDito werd geboren en officieel onthuld tijden het concert in samenwerking met de Harmonie St Cecilia uit Rotem.

In het voorjaar van 2006 werkte IdemDito mee aan een groots Multiple Voice Spectacle in samenwerking met F:e-m@il uit Lummen en het Veldhovens Mannenkoor.

Begin 2007 maakte Koen Wellens zijn opwachting als nieuwe dirigent. Onder zijn leiding werd medewerking verleend aan een concert van Jubilate Lanaken in het cultureel centrum aldaar en werd in november 2007 meegewerkt aan de uitvoering van de Carmina Burana te Helmond (NL), op vraag van het Mannenkoor Lambardi. In het voorjaar van 2008 brachten zij voor een volle zaal in ’t Getouw in Mol het popmuziekconcert ‘Top of the Pops’.

Sinds 2008 staat IdemDito op eigen benen. Een enthousiaste kern van de eigen zangers neemt het bestuur voor haar rekening en samen met Koen Wellens wordt er verder getimmerd aan de muzikale weg. 

• Contact: idemditokoor@hotmail.com

Created by KS37 • Web & Graphic Design